Utdelningar hittills i år

En sammanställning över de utdelningarna jag har fått hittills under 2011.

JAN: –
FEB: MQ
MAR: CASTELLUM
APR: FABEGE, RATOS
MAJ: NOLATO, NORDNET, H&M, INDUSTRIVÄRDEN

Och betydligt fler kommer det att bli innan året är slut.

Tycker att det är kul att fler och fler bloggare skriver om ”utdelningsregn” och ”bombmattor”. Dvs att få utdelningar så många gånger per år som möjligt.

Jag uppskattar att jag kommer få 22 stycken utdelningar i år. Hittills har jag fått 8 stycken.

Jag kommer publicera mina utdelningar på bloggen så ni kan följa mina framtida utdelningar.

2 svar på ”Utdelningar hittills i år

 • maj 15, 2011 kl. 7:40 f m
  Permalänk

  Utdelningar är väldigt viktigt för totalavkastningen, det finns många studier som visar att bolag som har hyfsat hög utdelning presterar bättre än index över långa tidsperioder. Men långa tidsperioder är kanske inte så intressant för dig eftersom det verkar vara en fruktansvärt hög omsättningshastighet i din portfölj. Eller har jag missuppfattat? 😉

  Som sagt, utdelningar är viktiga, men däremot är det ganska ointressant hur många utdelningar man får per år eller när de kommer. Det viktiga måste ju ända vara att köpa kvalitetsbolag till rimligt pris? Jag får hellre tex 25 000/år från 6-7 bolag på våren än att få 15 000/år från 20 bolag utspridda över hela året. Agree?

  Svar
 • maj 15, 2011 kl. 9:39 f m
  Permalänk

  Ja, jag har ganska så stor omsättningshastighet av bolaget i min portfölj.

  Men utdelningsaktierna ligger längre.

  Fördelen med att få utdelningar varje månad är att det ökar motivationen att fortsätta samt att man kan köpa fler utdelningsaktier varje månad och på det sättet skynda på ränta på ränta effekten.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *