Hur du får bra avkastning

Man kan säga att detta är en fortsättning på mitt populära inlägg Ge inte bort din avkastning. Då skrev jag att svenskarna bör bli bättre att på egen hand sköta sina investeringar och köpa aktier. 

När man väl har tagit steget och börjat handla med aktier gäller det att göra det så smart som möjligt. Leta efter utdelningsaktier som höjer utdelningen varje år. Detta ger dig som aktieägare en stabil inkomst oavsett om börsen stiger eller sjunker. Genom att regelbundet återinvestera utdelningarna kan man uppnå väldigt goda resultat på lång sikt. När man bygger upp en aktieportfölj med utdelningsaktier brukar man säga att man skapar en egen pengamaskin.

Att investera långsiktigt i utdelningsaktier är en strategi som har gjort många människor ekonomiskt oberoende. Genom att vara långsiktig och inte för en massa transaktioner, så slipper man betala en massa courtage till bankerna. Detta är troligen det säkraste sättet att lyckas med aktier, men få verkar känna till denna metod. Varför tipsar inte bankerna om detta? Svaret är att de inte vill att vi ska göra så här eftersom då går de miste om massa avgifter från dig som bankkund.

När det gäller att ha pengar över varje månad för att investera i aktier 
De flesta konsumerar betydligt mer än vad som är nödvändigt. Ju mer du konsumerar idag, ju mindre finns över att investera i din pengamaskin. Om du tar tag i din ekonomi idag genom att konsumera mindre och investera i aktier, så kommer du att tacka dig själv i framtiden. Din aktieportfölj kan då generera tillräckligt mycket i utdelningar för att täcka alla dina kostnader året runt. Då har du uppnått ekonomisk frihet!


Utvalda inlägg:

Lägg ner lite tid
Politiskt kaos
17 nya miljardärer i Sverige

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *