Tycker du det är dyrt att tanka?

Jag hoppas att ni tankade fullt innan årsskiftet för nu är det dyrare.

I samband med det nya året så trädde massa nya regler i kraft. Den nya regeringen har bland annat fått till en höjning på 48 öre per liter bensin och 53 öre per liter diesel. Så detta kommer drabba främst glesbygden samt alla som är beroende av bilen till och från jobbet.

Som vanligt tänker politikerna inte på följderna. Utan det verkar som att de vill att vi ska tränga ihop oss ännu mera och på det sättet fortsätta trissa upp bopriserna i städerna och låta landsbygden dö ut..

6 svar på ”Tycker du det är dyrt att tanka?

 • januari 2, 2016 kl. 12:56 e m
  Permalänk

  Och därmed kommer smugglingen öka ytterligare.
  Själv kör jag biogas och påverkas inte så mycket av dessa höjningar

  Svar
 • januari 2, 2016 kl. 5:23 e m
  Permalänk

  Ja högre skattetryck för landsbygden och fortsatt subventionera stadsbygd är det som varit melodin i många år nu oavsett regering. Ett steg på rätt väg vore om skatt på sådant som produceras på landsbygden (vindkraft, vattenkraft, jordbruksfastigheter, gruvor m.m.) inte bara skulle till statskassan och göda departement och tjänstemän i storstäderna utan kunde delvis stanna kvar där de producerades.

  Svar
 • januari 3, 2016 kl. 8:11 f m
  Permalänk

  Visst är det dyrt att tanka, men alternativet att dela spårvagn och buss med halva Mellanöstern är inte bättre, så jag betalar med glädje min bensin (och svär lite samtidigt).

  Svar
 • januari 8, 2016 kl. 10:37 e m
  Permalänk

  Att åka med kollektivtrafik i Sverige är förutom de olägenheter du nämner dyrt i ett europeiskt perspektiv. Det är bara i Stockholm som statsmakten sett till att ha några större subventioner.

  Svar
 • mars 4, 2016 kl. 7:54 e m
  Permalänk

  Vänta bara tills bensinpriserna åker upp igen, det kanske dröjer ett tag men jag skulle inte bli förvånad om vi har 20kr per liter redan innan 2017.

  //Richard på http://statsskuld.se om du minns mig 🙂

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *