Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

Mat

Äga min tid

Bloggaren ägamintid publicerade idag ett inlägg om prisjämförelse mellan matbutiker. Tänkte själv redovisa hur jag ser på det.

Jag har fyra stycken matbutiker nära mig.

Coop(nära)
Hemköp
Willys
Ica Maxi

Coop och Hemköp ligger närmast men båda butikerna har ganska så begränsat utbud samt lite högre priser. Men ska man bara ha något litet så väljer jag någon av dessa. Oftast Hemköp då den Coopbutiken har snöat in på kravmärkt och ekologiskt. När jag ska ha storhandla eller har något speciellt så blir det antigen Maxi eller Willys. Priserna tycker jag inte skiljer sig så mycket men däremot butikerna.

Willys har betydligt tråkigare butik men det går ganska så snabbt att handla där. Maxi har betydligt bättre frukt och grönsaksavdelning men man måste passera diverse husgeråd och kläder innan man kommer fram till kläderna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.