Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

aktieutdelningutdelningarutdelningsaktier

Aktieutdelning

2014 var ett rekordår när det gäller utdelningar för mig, i kronor mätt. Förra året (2015) var utdelningarna 3.4% lägre än året innan. Inför detta år hade jag lite smått naiva förhoppningar att dubbla mina utdelningar mot föregående år. Detta kommer jag inte lyckas med men just nu ligger utdelningarna +7,8% mot förra årets slutresultat.

De största anledningarna till att jag inte kommer uppnå mitt mål är att det var ett väldigt högt uppsatt mål. Jag har inte heller haft möjlighet att nyspara lika mycket som jag hade hoppats på varje månad, samt att jag handlat en del med mindre företag som inte har någon utdelning. Småaktierna har däremot varit lönsammare eftersom portföljen har stigit med ca 50 % sedan årsskiftet.

Utdelningarna har just nu ökat med cirka 7 procent och kommer troligen att sluta på + 10 % för helåret. Det är inte helt fel och så länge utdelningarna växer mer än inflationen så är jag nöjd.

Utvalda inlägg:

Orasolv
Britterna har röstat för att lämna EU
Mycket har hänt sedan 2009
Nyårslöften och din ekonomi 2016

Tycker du att det är dyrt att tanka?
Dags att få bättre fart på snöbollen
Investeringsstrategi
Hur du får bra avkastning

2 svar på ”Aktieutdelning

  • Hur menar du med 7 procent – 7 procents utdelningstillväxt jämfört med föregående år eller 7 procent i utdelningar inkl. att du också har investerat i fler aktier som delar ut än föregående år?

    Svar
  • Det finns en fördel att klänga sig fast vid med att vara tidigt i sin investeringskarriär, det är att nyinsättningarnas påverkan på utdelningen i kronor mätt ökar drastiskt. Jag går, precis som du gjorde inför 2016, för 100% utdelningsökning under 2017!

    Fortsatt lycka till med bloggen och utdelningstillväxten!

    //Humankapitalisten

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.