Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

aktieutdelningutdelningarutdelningsaktier

Aktieutdelningar 2019

Nu börjar det närma sig den bästa tiden på året för oss som har utdelningsaktier!

Men självklart har det redan trillat in lite aktieutdelningar under året, vilket ni kan se i grafen nedan.

Aktieutdelningar_2019

Utdelningsstapeln för 2019 är inte så stor än, vilket inte är så konstigt, eftersom de bästa utdelningsmånaderna ännu inte varit. Samt att jag hade mindre aktiekapital i början av 2019 än 2018. Detta på grund utav flytt och husköp.

Men självklart ska jag försöka att fortsätta den positiva trenden och öka utdelningarna i år mot förra året. Inte helt lätt men det kan gå!

Nedan ser ni ytterligare en graf som visar hur jag skulle vilja att det ser ut när jag sammanfattar årets aktieutdelningar i december.

Utdelningsmål2019

En annan sak som är lite annorlunda i år jämfört men förra året är att jag har fler innehav som delar ut flera gånger per år. Det kommer göra att strömmen av aktieutdelningar blir jämnare under året, samt medför att jag hinner återinvestera utdelningarna flera gånger.
Förut kom de flesta aktieutdelningarna mellan mars till maj och de återinvesterade jag i aktier som först delar ut nästkommande år.

Nu blir det en bättre effekt eftersom utdelningarna är mer jämt fördelade. Utdelningarna som kommer i början av året hinner återinvesteras flera gånger under året vilket innebär att utdelningarna växer snabbare än tidigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.