Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

aktieraktieutdelningportföljrapportutdelningarutdelningsaktier

Aktieutdelningar

Aktieutdelningarna rullar på bra än så länge detta år. Volvo och Axfood presenterade även sina utdelningar denna vecka och det var trevlig läsning!
I år hoppas jag att alla bolag delar ut som vanligt och inte håller inne aktieutdelningar pga permitteringar.

Även om utdelningarna blev lite lägre än beräknat så blev det ändå rekord. Men det rekordet ska inte få stå sig så länge för i år siktar jag på riktigt fina siffror!

Grafen ovan visar mina aktieutdelningar mellan åren 2015-2020. Förra året tog det verkligen fart och hoppas att stapeln för 2021 slår 2020 års stapel med hästlängder.

Jag har sedan slutet av 2018 börjat köpa mindre poster i aktier som delar ut varje månad. Nu börjar det märkas genom att det börjar bli en bra ”lägsta” nivå att delas ut varje månad. Samt att det är motiverande och sporrande att se och veta att man får minst 4 stycken utdelningar i månaden.

3 av mina 4 månadsutdelare är amerikanska bolag och det fjärde är Cibus Nordic Real Estate som i skrivande stund har en direktavkastning på 6,46%. Betydligt bättre än vad man kan hitta på ett sparkonto i dessa lågräntetider.

Att investera i utdelningsaktier kräver tålamod för det tar en stund innan det blir några större belopp. Det är extra ”jobbigt” att hålla sig till sin investeringsstrategi när Reddit och Elon får bolag att rusa med 100-tals procent på korttid. Men det ena behöver inte utesluta det ena. Jag har en del av min portfölj i bolag som inte har några utdelningar utan som jag hoppas kunna leverera en fin kurstillväxt på sikt i stället.

Jag kan ärligt erkänna att jag saknar en stridskassa – mina pengar ”jobbar” bland utdelningsbolagen.

Men dyker det upp riktigt fina lägen för snabba affärer så är det bara att öka på belåningen på portföljen tillfälligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.