Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

aktieraktieutdelningutdelningarutdelningsaktier

Aktieutdelningar

Tänkte jag skulle posta en graf över hur utvecklingen av mina aktieutdelningar ser ut. Denna snygga graf kan du som kund i Avanza själv generera.

Som man ser i grafen så har verkligen aktieutdelningarna tagit fart de senaste 3 åren, nu gäller det bara att fortsätta denna resa! Man kan verkligen säga att snöbollen är satt i rullning.

Jag försöker återinvestera utdelningarna direkt när jag får dem och oftast i samma bolag. Som tex Cibus utdelningen som kommer månadsvis motsvarar 1 ny aktie i bolaget per månad.

Den blå färgen visar utdelningar som mottagits och den orangea färgen visar kommande utdelningar om jag har samma innehav och bolagen delar ut enligt prognos.

Har du själv utdelningsaktier? Hur går det för dig? Lämna gärna en kommentar.

Ett svar på ”Aktieutdelningar

  • Peter Jansson

    Hej!
    Jag kör en blandning av tillväxtbolag, fonder och utdelningsaktier.Först köper jag aktier i t.ex. Aegirbio eller i fonder och tar sedan hem både vinsten och beloppet som jag investerade i aktien eller i fonden när jag anser att det är dags att ta hem vinsten.Det kan vara vinst från köp och sälj under samma dag eller från några månader tills vinsten är tillräckligt stor för att ta hem den.Därefter köper jag utdelningsaktier för dessa boostade pengarna från tillväxtaktier och från fonder.Nästkommande månad avgör jag om jag skall köpa nya aktier i t.ex Aegirbio eller i något annat tillväxtbolag.Hittar jag inget tillväxtbolag som jag anser vara köpvärt vid aktuell kurs så avvaktar jag och köper mer i mina utdelningsaktier och ETF:er som ger utdelning.Jag använder även belåning om köptillfälle skulle uppstå i både tillväxtaktier och utdelningsaktier innan nästa månads insättning med nya pengar.Antagligen kommer jag enbart att köpa utdelningsaktier om 10 år när jag inte längre kommer att sätta in nya pengar till min aktieportfölj och kapitalet är på en lagom nivå för att kunna komplettera pensionen.Sedan mars i år har jag fått ca 440 % i avkastning som mestadels är från Aegirbio.Just nu har jag enbart utdelningsaktier och ETF:er som ger utdelning som är inköpta med avkastningen från Aegirbio.I och för sig är de ca 440 % i avkastning på ett litet belopp startbelopp, men alla mina nuvarande aktier för ca 40000 kronor är ”gratis” då jag har tagit ut mer pengar från mitt aktiekonto än vad jag har satt in i år.I oktober skall jag börja spara på nytt med 20000 kr i månaden.Jag är snart 55 år och pensionär sedan tre år och har provat mig fram till att den investeringsstrategin som jag har beskrivit här är den som bäst passar mig och mitt intresse för börsen och aktier.Jag låter även datorn sköta en del av säljandet av mina tillväxtaktier med stoploss när en aktie har uppnått en viss kurs för att ta hem vinst och minska den känslomässiga biten som så ofta får en människa/amatör att göra felaktiga beslut.Köper gör jag på magkänsla och helst på röda dagar när börsen och aktiekurser går ner till nivåer som lockar mig till köp i de aktier som jag har innehav i eller vill köpa till min portfölj.Jag är en amatör och kommer alltid att vara en amatör när det gäller aktier, men för mig räcker det om jag kan få en hyfsad avkastning på mitt kapital med den strategin som jag har kommit fram till samtidigt som jag tycker det är roligt att följa börsen.Mvh Peter

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.