Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

aktieutdelning

Aktieutdelningar i augusti

Jag har roat mig denna söndagsmorgon och summerat alla mina aktieutdelningar som jag mottagit under augusti månad. Kan säga så här…slakt! Att jämföra utdelningarna i år med förra årets utdelningar är ingen rolig läsning. Detta då flera bolag väljer att inte göra några utdelningar i år på grund av Covid-19. Men det kommer att bli en roligare graf nästa år när man jämför med augusti i år!


Som ni ser på grafen ovan så ökade jag utdelningarna i januari, februari, mars samt april. Men utdelningarna har minskat i maj, juli samt i augusti.

Summerar jag summan för januari till augusti så ligger jag bättre till i år. Vilket självklart är huvudsaken – även om det är väldigt inspirerande att öka varje månad. Fortsätter det dock i denna takt, och prognosen för resterande månader för året håller, så blir det utdelningsrekord återigen!

aktieutdelningar

Bilden ovan visar utdelning per år. 2015-2019 visar helår och stapeln 2020 visar januari till sista augusti. 2015, 2016 samt 2017 var det väldigt små ökningar av mina aktieutdelningar men sedan började det ta fart.

Har du inte börjat bygga din utdelningsmaskin ännu så tycker jag du ska göra det idag! Har du frågor eller vill bolla idéer kring aktieköp så är det bara att skicka ett mail.

Jag använder mig av Avanza och kan varmt rekommendera dem. Har du inget konto hos dem än, så klicka gärna på bilden nedan för att skapa ett. (Affiliatelänk)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.