Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

aktieutdelningutdelningar

Aktieutdelningar, mål och utfall

Här kommer en graf över mitt utdelningsmål för 2016 samt 2017. Samt hur utfallet blev förra året och hur portföljen ligger till hittills i år.

Kollar man på grafen så ser man att redan under maj månad så lyckades jag förra året klara av det årets utdelningsmål. Sedan kom det inte så många utdelningar under de resterande månaderna 2016.

Kollar man på 2017 så ser man att portföljen ligger precis under årets uppsatta utdelningsmål. Vilket är tufft eftersom historiskt sätt så är utdelningarna färre i slutet av året.
Men det finns en del utdelningar som kommer trilla in under september till december. Så det finns fortfarande en chans att målet uppnås.

Jag har satt ett mål i x antal kronor och delat det med 12 så det är anledningen till att målgrafen är så rak. Men utfallsgrafen är självklart betydligt spretigare.

Portföljen ser lite annorlunda ut i år jämfört med förra året. Största skillnaden är att portföljen var mindre i januari 2017 än januari 2016. Det beror inte på nedgång på börsen utan på grund utav uttag ur portföljen i samband med husköp. Men jag har under de senaste månaderna viktat över mer och mer mot utdelningsaktier så nästa år kommer med största sannolikhet se mycket bättre ut.

Gick precis igenom min portfölj och ser att det bör trilla in en till utdelning under nästa vecka. Men det ser inte ut som att det kommer några utdelningar i augusti men 1 i september, 5 st under oktober samt 2 i november.

Förhoppningsvis hinner jag köpa några aktier till i de aktier som delar ut i slutet av detta år. Jag brukar använda mig utav den strategin när det gäller utdelningsaktier. Jag har ganska många aktier och väljer oftast att öka i de bolag som kommer ha utdelningar inom kort. Sen när de utdelningarna trillar in så återinvesterar jag i bolag som i sin tur närmar sig utdelningstider.

2 svar på ”Aktieutdelningar, mål och utfall

  • Mycket bra jobbat och riktigt fin graf. Sitter i precis samma sits som du och många andra med färre utdelningar under andra halvan av året. Får glädjas åt att både H&M och Castellum delat upp utdelningen 🙂

    Svar
  • Tack 🙂 Har ej HM i portföljen men Castellum! Ja, det är skönt att flera svenska bolag har delat upp sina utdelningar. Det ger jämnare "inkomst" för oss utdelningsjägare.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.