Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

aktieutdelningutdelningarutdelningsaktier

Aktieutdelningar – prognos och utfall

Jag har sammanställt min prognos över utdelningar samt utfallet. Grafen nedan visar från 1 januari till sista april 2020.

Januari: Inga stora överraskningar, utfallet blev lite över prognosen. (Har några aktier som delar ut i slutet av december, ibland trillar de in precis innan årsskiftet och i bland direkt efter nyår.)

Februari: Enligt prognos, några kronor högre främst pga valutaeffekt.

Mars: Utfallet blev högre än vad jag räknat med. Detta då jag kraftigt ökat mitt innehav i Castellum.

April: Lite under prognosen – detta då vissa bolag drog in sina utdelningar i samband med Covid-19.

Reviderad prognos

I samband med att flera bolag har meddelat att de kommer ställa in eller skjuta upp sina utdelningar så har jag reviderat min prognos för resterande månader för 2020. Prognosen kanske är lite pessimistisk men hellre det än glädjesiffror.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.