Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

aktieutdelningutdelningar

Aktieutdelningarna ligger över årets mål!

Kollar man på grafen så kan man se att årets aktieutdelningar (röd linje) ligger över årets mål (svart linje).

Året började svagt med 0 kr i utdelningar i januari, men sedan har det klättrat på bra. Under maj månad kom utdelningarna både ikapp samt om årets utdelningsmål.

Svårigheten är att jag historiskt sätt har fått lite utdelningar i slutet av året så det kommer bli tufft att klara årets mål. Det enda sättet jag har att klara årets mål är att nyspara ganska mycket och välja aktier som delar ut sent under året.

Det vore bra att göra av två skäl. Dels för det hjälper mig att klara årets mål samt att det kommer innebära jämnare utdelningar under året nästkommande år.

Men vi får se om jag klarar detta. Som det ser ut just nu så kommer hushållets ekonomi påverkas negativt efter sommaren för jag planerar att vara föräldraledig då. Men familjen går över utdelningsmål men jag har inte kastat in handduken ännu. Det finns fortfarande chans att klara mitt högt uppsatta utdelningsmål. Jag hoppas att ni komma följa min kamp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.