Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

Alliance Oil

Alliance Oil

Privata affärer publicerade en positiv artikel om Alliance Oil idag.

Personligen så har jag ett ganska så stort innehav i Alliance Oil. Hög risk men kan bli riktigt bra om man har lite tålamod.

Så här skriver Privata affärer:

Enligt topplistan i PA:s septembernummer har aktien dessutom nu näst lägst P/E-tal på börsen, räknat på analytikernas prognoser för årets resultat. Den låga värderingen innebär fyndvärdering om snittprognosen slår in.

Anledningen till att Alliance Oil inte värderas upp är att marknaden inte vågar tro på något stort produktions- och vinstlyft än.

De senaste tre årens vinstutveckling har varit tveksam, liksom hittills i år. De oljeborrningar och raffinaderiuppgraderingar som genomförs ger i vart fall chansen till förbättrat resultat på sikt.

Kombinationen oljebolag och Ryssland innebär osäkerhet. Köp Alliance Oil endast om du tror att bolaget utvecklas väl och att oljepriset förblir fortsatt högt. Detta är en högriskaktie för Rysslandsvänner och det enda vi kan vara helt säkra på är att det blir spännande att följa hur det går.

Läs hela artikeln om Alliance Oil här

Ett svar på ”Alliance Oil

  • Hej. Är inte speciellt insatt i Alliance Oil, läste dock 40%20år:s inlägg om bolaget som visade på visserligen låg värdering och att bolaget tjänar pengar dock med investeringsbehov (capex) som vida överstiger kassaflödet vilket om det kontinuerligt fortsätter borgar för nyemissioner.
    Som sagt, inte så insatt i övrigt samt att det var ett tag sen jag läste inlägget men det är definiitivt en aspekt att beakta.
    Får hoppas bolaget får ordning på detta så kan det säkerligen vara en bra investering!?

    Önskar ett ödmjukt lycka till!

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.