Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

AspiroSpotifyWiMP

Aspiro och WiMP

Idag köpte jag Aspiro. Troligen inte det bästa tillfället då aktien gått upp mycket igår och gick upp en del idag innan jag köpte den.

Just nu är aktien lite hypad pga WiMP.

Så jag fick kanske inte det mest optimala ingångskursen i bolaget men jag tror bolaget har stor potential.

Kollade runt lite på nätet för att hitta så mycket information om Aspiro som möjligt men hittade inte så mycket.

Sammanställde lite om bolaget:

Aspiro är specialiserat på att utveckla underhållning i mobiltelefoner. Med tjänsterna kan användarna titta på TV, lyssna på musik och spela spel i sina mobiltelefoner. Företaget har cirka 130 anställda. Huvudkontoret ligger i Stockholm och lokala kontor finns i Norge, Finland, Danmark, Estland, Lettland, Litauen och USA.

Om man kollar på deras enligt mig mest intressanta del så är det musik delen.

Där kan man se att 25% av de norska användarna och 15% av de svenska användarna betalar för sin streamingtjänst. Detta visar att det finns förutsättningar för WiMP att fortsätta att växa.

Redeye har tidigare skrivit att de tror att Aspiro Music kommer att öka intäkterna med 154%, från 50 miljoner kronor till 127 miljoner kronor under 2011.

WiMP kan man bla lyssna på via sin browser, Ipad, Tv, mobil (iphone och android).

Precis på samma sätt som Spotify. Detta tycker jag är väldigt viktigt då jag kör spotify via min mobil i dagsläget.

Men musik delen är inte allt, utan Aspiro har även olika mobil och tv tjänster. När man kollar lite på tjänsterna så ser man att de satsar på ny teknik tex TV-appar till Ipads.

Jag tycker Aspiro är ett intressant bolag som förhoppningsvis kommer fortsätta att växa och värderas betydligt högre så denna aktie kommer få ligga kvar i min portfölj närmaste året så får man se om allt utvecklas i rätt riktning.

En sak som jag tycker extra bra om är att Aspiro/WiMP just nu försöker på ett smart sätt plocka över kunder från Spotify.

De senaste veckorna har många personer varit upprörda över förändringarna för gratisanvändarna av Spotify. Detta har WiMP utnyttjat bra eftersom just nu kan du köra WiMP kostnadsfritt samt importera dina spellistor från Spotify.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.