Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

aktierInvesteringsstrategiInvesteringstankar

Att sälja en aktie

Jag har inga som helst problem att omvärdera och omplacera min aktieportfölj.

Så jag är ingen person som ”gifter mig” med mina aktier utan jag kan byta ut en aktie när som helst. Hittar jag en placering som ser mer lönsam ut så har jag inga problem att avyttra en annan investering.

Det är inte direkt någon raketforskning att det är smart att sälja en aktie som har blivit ”för dyr” och istället köpa en aktie som är undervärderad.

Sen kan det vara lockande att investera i hypade förhoppningsbolag. Men det gäller det verkligen att ta fram så mycket fakta om bolaget som möjligt. Om bolaget, ledningen, ägarna och produkterna. Sen om man kommer fram till att det är värt en investering så får man försöka begränsa köpet så att det inte utgör en allt för stor del av portföljen. Detta för att man inte ska förlora för mycket om bolagets produkter floppar.

Tänk på vad Warren Buffet säger:

”Rule No.1: Never lose money. Rule No.2: Never forget rule No.1.”

Warren Buffet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.