Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

annons

Behöver du juridisk rådgivning?

Sponsrat inlägg

Det kan finnas en mängd olika anledningar till varför man kan behöva juridisk rådgivning. Det kan vara inom arbetslivet, privat, kontraktsskrivning med mera.

Inom arbetslivet kan det vara viktigt att ha kontroll på juridiken och på olika lagar, så att man inte förlorar vid en eventuell tvist. Till exempel allmänna villkor, anställningsavtal eller konkurrensbegränsning. Har man inte koll på avtal så kan det kosta företaget ofantliga summor – så se till att ha uppdaterade och välformulerade avtal. En bra partner är viktig, så välj denna med omsorg. En advokatfirma som är kompetenta inom affärsjuridik är Advokatfirma Wåhlin.

Wåhlin jobbar nära sina klienter för att skapa trygga affärer, oavsett storlek, eller om du gör affärer över landgränser. Bolaget har en lång erfarenhet och etablerades i Göteborg år 1964.

Advokatfirma Wåhlin är verksamma inom de flesta branscher, till exempel handel, IT och offentlig verksamhet. Så oavsett i vilken bransch du verkar så har de rätt jurist för dig.

I dagens läge är Dataskyddsförordningen GDPR (The General Data Protection Regulation) verkligen på tapeten just nu. Följer man inte denna så riskerar man mycket stora böter. Böterna kan som mest kosta 20 miljoner euro eller fyra procent av bolagets globala årsomsättning.

Det finns vissa grundläggande principer inom denna lagstiftning. Man måste ha ett tydligt syfte till varför man behandlar personuppgifterna, samt inte behandla fler personuppgifter än vad som behövs för ändamålet. Man har ansvar för att se till att uppgifterna stämmer samt att man ska radera uppgifterna när de inte längre behövs. Man har även skyldighet att skydda uppgifterna så att inte obehöriga får tillträde till dem, samt du måste även kunna visa upp hur du/ni följer dessa regler.

Så känner du dig osäker på om du behandlar personuppgifter på ett korrekt sätt, tveka inte att ta hjälp av en jurist som har erfarenhet inom området.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.