Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

Krav Maga

Blåslagen

Ser verkligen misshandlad ut idag… Blåmärken på hela underarmarna men taggad 🙂

I tisdags började jag på Krav Maga. Tror att det kommer bli riktigt bra träning, idag är det dags för pass nr 2 tror det kommer kännas när man ska blockera med sina blåslagna armar idag.

Från Wikipedia:
Krav Maga, av hebreiska קרב מגע, ”närstrid”, (sammansatt av krav, ”strid”; maga, ”kontakt, nära”), ibland förkortat KM är samlingsnamnet för flera självförsvars- och närstridssystem med rötterna i Israel. Krav Maga utvecklades av Imi Lichtenfeld på 1930-talet, men sedan metoden togs i bruk av den israeliska armén på 1960-talet har det tillkommit civil-, polisiär- och tredjepartstillämpningar. Som utövare av Krav Maga tränar man försvar mot hot och attacker på ett flertal sätt; stående, sittande, liggande, mot vapen, mot flera angripare, i mörker, i trånga utrymmen, i stressade situationer och så vidare. Teknikerna bygger till stor del på instinktiva rörelser och reflexer och Krav Maga anses av många vara en metod som ger stora resultat på relativt kort tid.

På grund av dess militära ursprung har Krav Maga setts på med viss skepsis inom kampsportsvärlden, men systemet är sedan 2005 medlem av Svenska Budo- och Kampsportsförbundet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.