Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

enquestnyheter

Bra start på veckan

Börsen inledde veckan med att stiga +1,9% och aktier för 12,2 miljarder kronor omsattes.

Största vinnaren idag var Jeeves som rusade med +49,50% detta på grund av det amerikanska riskkapitalbolaget Battery Ventures lägger ett bud på aktierna i affärssystemutvecklaren Jeeves. Budet är på 83 kronor per aktie vilket motsvarar en premie på 51 procent jämfört med fredagens stängningskurs. Jeevs verksamhet består utav att sälja affärssystem och är verksamt i över 40 länder och omsatte ca 190 miljoner kronor under fjolåret.

Jag noterade även att mitt innehav i Enquest steg idag. Enquest aktie steg med 3,26% efter att Kraken fyndigheten som Enquest är delägare i (45%) bedömts ha mer fyndigheter än vad man tidigare har trott. Enquest kommer även med sin rapport imorgon. Det ska bli spännande läsning. Extra spännande blir det för mig eftersom det är ett av mina största innehav just nu.

Nordea har även satt en riktkurs på Enquest till 17 kr, vilket är en betydligt trevligare värdering än dagens 14,25 kr.

Nordea: Enquest är ett starkt case
Nordea höjer riktkursen på Enquest till 17 kronor från tidigare 16,50 kronor och upprepar rekommendationen köp på grund av extraordinär vinsttillväxt framöver och mindre osäkerhet om skatteregler. Enquest är en av Nordeas främsta val inom nordiska råvaror.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.