Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

Bank

Bytt bank

Igår tog jag steget och bytte bank. Jag har haft Swedbank sedan mina föräldrar öppnade ett konto till mig när jag var liten. Men nu när det var dags för bolån så var det hög tid att byta bank.

Jag började med att kolla med Swedbank med den jag talade med verkade inte så intresserad att diskutera ränta så jag kollade med 3 andra banker där jag är helt okänd (dvs har inte haft något konto hos dem) samtliga 3 gav mig bättre villkor.

Så nu håller jag på att flytta över allt till Handelsbanken. Den banken känns mycket proffsigare och verkar ha mycket högre servicenivå än Swedbank.

Handelsbanken verkar vara mer van att ha kunder som har lite mer kapital och fastjobb medan Swedbank siktar in sig på en annan kundkategori med människor, bland annat studenter.

________________
Köpt bostadsrätt!
Bostadsbubbla?
Mina innehav
Viktiga datum 2013
Utveckling förra året
Mål för 2013

5 svar på ”Bytt bank

 • Intressant. Jag fick exakt samma intryck när jag behövde nytt bolån för ca ett år sen. Sålde en bostad och köpte en ny. Har alltid även jag varit kund i Swedbank, men dom verkade enormt ointresserade och gav dåliga räntor med stora krav på mig att tillföra annat i deras bank.
  Vände mig även jag till Handelsbanken som tog emot mig med öppna armar utan krav på vare sig pensionssparande eller annat, till då en betydligt bättre ränta. Är kanonnöjd med den löpande servicen också till skillnad mot Swedbank. Öppnade även affärskonton mm till mitt företag hos samma tjej som jag har till det privata. Hur smidigt som helst. Tummen upp till HB och tummen ner för Swedbank.

  MvH Mathias

  Svar
 • Verkligen samma känsla för mig.

  Swedbank ville att jag skulle flytta över allt mitt till dem och pensionsspara minst 1000 kr i månaden. Handelsbanken krävde inget av det samt erbjöd en lägre ränta 🙂

  Svar
 • Jag har alltid fått fin service från Swedbank både privat och för företag. Och inte har jag fått bättre ränta från andra banker heller. Har förvisso bara kollat ett par gånger.

  Kanske har det mer att göra med vem man har som bankkontakt. Jag kan tänka mig att det finns bra och dåliga sådana i alla banker.

  Men Swedbank är ju rent generellt ett trevligt mobboffer vad det verkar. varför har jag aldrig riktigt förstått.

  Svar
 • Har också SHB
  Är mycket nöjd fin service och bemötande.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.