Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

MAXnyheterval

Dags att äta fler hamburgare på MAX

Läste precis en artikel om hamburgerkedjan MAX, vars ledning har förklarat i ett brev till sina anställda att de skulle förlora mycket på om inte alliansen är kvar efter nästa val.

Mycket bra initiativ måste jag säga. Härligt med företagare som vågar säga sanningen och stå för den. Om deras kalkyler säger att de skulle få högre kostnader om S+V får makten varför då inte säga det?

I brevet står det bland annat:

 ”Det är valår och om oppositionen (S + V) vinner valet vill de höja både restaurangmomsen och arbetsgivaravgifterna för unga. Det vore en fullständig katastrof för oss och branschen och det kan få stora konsekvenser för vår tillväxt”

Det är en tydlig markering att om S och V får makten så kommer Max inte kunna växa och anställa i sin planerade takt. Så jag hoppas för alla löntagare skull att alliansen får vara kvar ytterligare en period.

3 svar på ”Dags att äta fler hamburgare på MAX

 • Ja, det är synd bara att Max hamburgare är såå äckliga. Jag har försökt att äta hos dem 3 ggr i tre olika städer. Varje gång har jag slagits av att personalen är mycket sämre utbildad än McDonalds och Burger King liksom att det är ofräscht. Dessutom smakar hamburgarna skumt. Sämre än ett sibyllagatukök. Annars heja på!

  Svar
 • En del kritik av Max ligger i utdelningen som 3-4 personer plockar ut ur bolaget om året, sist runt 100 miljoner, enligt DI. Jag ser inga som helst problem i det, men många ungdomar och andra "slentrian-röda" ser bara sambandet mellan låg restaurangmoms/arbetsgivaravgift och den höga utdelningen. Blir lätt pannkaka av sådana diskussioner, ingen idé att prata med dom som tycker att "pengarna borde gå till gamla och sjuka istället". Världen är lite för samhället och ekonomin är lite för komplex för deras politiska åskådning.

  Nej, Max hamburgare är inte äckliga. Man ska nog spara lite på kraftuttrycken, det bli bara svag text som man varken tar till sig eller ens provoceras av.

  Svar
 • Så länge Max inte har fel i sakfrågan tycker jag att det är uppfriskande med företag som vågar gå ut med politiska budskap. Det är trots allt så att politikernas utspel påverkar företag och då är det inte mer än rätt att de uttrycker vad de tycker om det. Sedan behöver gammelmedia lite konkurrens om vem som skall sätta den politiska dagordningen. En högt uppsatt företagsledning lär ha mer insikt i de företagsekonomiska konsekvenserna av ett politiskt beslut än någon som gick media på gymnasiet och sedan började knappa tangenter på någon lokalblaska.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.