Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

aktierreflektioner

Dags att dra ner lite på risken

Kände idag att det var dags att dra ner lite på risken. Känns inte helt hundra att ha för hög belåningsgrad när vi troligen är på toppen av denna underbara börsresa som vi haft.

Min portfölj är upp drygt 58% i år och nu känner jag att det är dags att dra ner på risken lite grann. Drygt 30% belåningsgrad har varit trevligt hittills i år men inte om vi börjar dippa. Man vill inte behöva trycka in kapital för att ha ”råd” med belåningen. Så det är bättre att passa på att dra ner lite redan nu. Säger inte att börsen kommer dippa nu men tror att vi alla är överens att det kommer.

Har nu fått ner siffran till 27,2% och siktar på att minska den till cirka 15-20% innan årsskiftet.

Jag planerar att minska lite mer i något av mina innehav som gått starkt i år samt att november och decembers nysparande får gå till att minska belåningen istället för att köpa nya aktier.


2 svar på ”Dags att dra ner lite på risken

 • Hej!
  Det är en ganska saftig belåning så förstår att du vill få ner den.
  Fram till idag har du tjänat bra på den. Men skulle börsen rasa 50% då är belåningen helt plötsligt 60%. Det är det som är det läskiga.

  Hursom, bra gjort och smart val att börja jobba ner belåningen.

  Pappa betalar? Bloggen om privatekonomi

  Svar
 • En makalös uppgång du har haft i år, det är bara att gratulera. Kommer inte i närheten av din avkastning i år, ligger back -7,9% hittills med en portfölj på 70% aktier, 5% preffar och en kassa på 25%. Angående belåning så är jag för feg att belåna portföljen ännu, i första hand så handlas krigskassan upp innan det blir tal om att belåna sig. En nedgång på 20% till så handlas kassan upp helt och hållet och därefter så kanske man kan belåna sig.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.