Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

reflektionerutdelningarutdelningsaktier

Dags att få bättre fart på snöbollen

Det finns många olika benämningar, snöboll, pengamaskin och så vidare. Det som det handlar om är att investera i utdelningsaktier som ger mer och mer utdelningar för varje år. Samtidigt som man återinvesterar utdelningarna för ännu snabbare tillväxt.

Jag har investerat i aktier sedan början av 2000-talet. Min investeringsstrategi har ändrats flera gånger under åren och jag har lärt mig mycket under dessa år. Jag har köpt aktier med hög direktavkastning, jag har köpt aktier som tappat mycket i värde för att hoppas på en uppvärderingar och jag har köpt högriskaktier.

Men en sak jag har lärt mig är att utdelningsinvestering är det bästa om man vill ha en stabil och trygg tillväxt i portföljen med goda möjligheter att kunna leva på avkastningen i framtiden. Vilket är mitt mål.

Så nu ska jag fokusera mer på utdelningar igen. Nu ska jag verkligen försöka att stå emot snabba vinster och istället fokusera på att få snöbollen i rullning för att kunna leva på utdelningar om inte en allt för lång framtid. Jag är fortfarande ung så jag har stora möjligheter att lyckas.

Ni som har läst min blogg under en längre tid, nu kommer ni märka att jag återigen kommer fokusera mer på utdelningar. Vilket jag har gjort till och från. Jag kommer med största sannolikhet fokusera på svenska samt amerikanska aktier. Svenska aktier för att att jag kan den marknaden bäst samt amerikanska aktier för att det finns många bolag som delar ut flera gånger per år vilket ger bra fart på snöbollen eller pengamaskinen.

Något som kommer göra allt betydligt enklare är att det finns möjlighet att köpa aktier i Sverige och USA för väldigt lågt courtage. Vilket gör att man kan månadsspara väldigt små belopp. Det är till och med möjligt att köpa en enda aktie i ett bolag utan att avgiften blir för hög. Denna möjlighet fanns inte för några år sedan. Detta passar mig bra för då kan man sprida sina investeringar på många olika bolag för att minska risken i sin portfölj. Sen är det ju ingen hemlighet att man som småbarnsförälder och villaägare inte har hur mycket som helst att investera.

Men nu ska jag fokusera, nu ska jag nå mina mål. Jag ska försöka sätta realistiska mål för annars tröttar man.

Är du i samma sits och funderar på att börja satsa på att bygga en utdelningsportfölj eller är i start fasen. Kom ihåg att det tar en stund innan snöbollen blir stor, men när den väl får fart då går det snabbt. Så håll ut!

Ett svar på ”Dags att få bättre fart på snöbollen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.