Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

Investeringstankartankarutveckling

Depåutveckling senaste året

Tänkte att jag skulle dela med mig av min depåutveckling senaste året. Inget superresultat men jag har slagit index och slagit bankräntan så det får väl klassas som helt okej. Men det är inget resultat som är i närheten av Warren Buffet. Men det är bara att kämpa på.
Något som är väldigt motiverande är att se hur utdelningarna växer månad för månad. Jag fokuserar mer på att öka mina aktieutdelningar än att göra göra en massa snabba affärer och satsa allt för stor del på olika småbolag. Men en liten del av portföljen lägger jag på så kallade kryddor. Så man kan säga att jag börjar bli lite mer mogen i mina investeringar. Jag hade betydligt högre risk för några år sedan. Men när man är familjefar och har passerat 30 så kanske det är bra att tänka mer långsiktigt och inte satsa allt på högrisk. Hur tänker du? Har din placeringsstrategi ändrats under åren? Kommentera gärna.

Det gäller att följa trenden

3 svar på ”Depåutveckling senaste året

 • Hej,
  Jag började handla aktier när jag var 19-20 år gammal. Handlade ganska intensivt i ett halvår kanske utan att ha den blekaste aning egentligen, kring vad jag gjorde och varför jag köpte de aktier jag gjorde. Man tittade på gårdagens vinnare, läste Börssnack och handlade friskt i Switchcore och andra bolag som var hypade då.
  Sen höll jag uppe till jag var ungefär 31-32 år gammal. Började att handla ganska friskt, men främst i fonder men kom sakta men säkert in på aktier igen men gjorde ganska mycket transaktioner, onödigt många. Nu skall jag snart fylla 36, har precis hunnit få två barn (3,5 och 1,5) och tänker väldigt likt dig. Jag vill inte ta för hög risk, jag tittar på utdelningar och på lång sikt. Antalet transaktioner har minskat och jag ser hela tiden till att aldrig stå fullinvesterad, så att det hela tiden finns torrt krut att stoppa in när möjligheter till bra entrys ges. Nu har jag precis flyttat till Nordnet/Shareville, för jag vill verkligen ventilera mina tankar med fler, med andra sparare där ute som kanske delar mina tankar.
  Lycka till!
  PS. Har följt din blogg länge. Keep up the good work!

  Svar
 • Hej Pensionskryddan! Tack för din kommentar. Kul att höra att du följt min blogg länge 🙂 Kollade in din blogg och lägger in den i min högerspalt hoppas den genererar lite trafik.

  Kollade in din portfölj, ser riktigt bra ut. Samt kul att du fått fart på inkomsterna från webben. Jag håller också på med lite olika webbprojekt 🙂

  Svar
 • Att ligga på plus ser jag som en seger i sig:)

  Ser fram mot at bolla idéer vid tillfälle!

  MvH Pengaregn

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.