Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

reflektioner

Det gäller att följa trenden

”The Trend is Your Friend”. Men trenden kan också vara din värsta fiende. 

Det gäller att hålla koll på trenderna i samhället. Annars riskerar man att sitta kvar med en föråldrad affärsidé som sakta tar dig mot ruinens kant.

Utvecklingen går extremt snabbt just nu och man brukar säga att utvecklingen på nätet går 3 gånger snabbare än samhället i övrigt. Här sker förändringen snabbast, nattklubbar börjar märka av att färre 90-talister är ute och raggar för de väljer istället att leta efter sin partner på nätet och i appar istället för att spendera tusentalskronor på sena krogkvällar. Butiker behöver skära ner då fler och fler handlar på nätet.

Så har du koll på dina aktier?
De företagen som du har i din portfölj, följer de med i utvecklingen eller håller de hårt i det som har varit lönsamt tidigare?

Ta gärna med detta som en punkt när du gör en analys nästa gång. Tex mat på nätet ökar, hänger ICA och Axfood med i den utvecklingen ?

Utvalda inlägg:
Back to work

Lägg ner lite tid
Politiskt kaos
17 nya miljardärer i Sverige

2 svar på ”Det gäller att följa trenden

  • Jag tycker svenska storbankerna ser ut som kolosser på lerfötter. Verkligen strutsar som bara vill att allt skall vara som förr. Kundnytta = 0. Med tanke på deras vikt i OMX vågar jag inte ens köpa svensk indexfond för det ser mörkt ut.

    Svar
  • SHB har bäst kund nöjdhet bland bankerna och expanderar med nya kontor. Så nånting lär dom ha som lockar till som kunder 🙂 Framför allt vet dom hur man gör bra affärer. Se bara på aktiens utveckling sen år 1900. Är själv både nöjd kund och aktieägare hos dom 🙂

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.