Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

Corona

Dominoeffekt och slopade aktieutdelningar

Coronakrisen fortsätter att skörda offer, Venue Retail Group ansökte idag om konkurs. Bolaget driver bland annat ett 60-tal Accentbutiker runtomkring i landet.

Flera bolag har även valt att dra tillbaka sina utdelningsförslag. Senast ut att dra tillbaka sin utdelning är byggföretaget NCC.

Även börsen fortsatte att falla idag – det breda OMXSPI-indexet föll -5,17%.

Det är svårt att hitta positiva nyheter just nu och dominoeffekten blir större och större för varje dag som går nu. Det är mer eller mindre tvärstopp på marknaderna och flera bolag går på knäna och riskerar konkurs.

Räddningspaket på miljarder


Regeringar runtomkring i världen sjösätter stora räddningspaket men det når inte småföretagen. Visst de har möjlighet att låna pengar, men vilket litet företag vill låna pengar till högränta i detta läget?

En känslig fråga är om det är bättre att lätta på restriktionerna och låta några fler dö? Eller ska man fortsätta lamslå marknaderna och riskera att flera människors företag och personliga ekonomier knäcks, och att risken för självmord och depressioner ökar? Det är ingen lätt fråga och oavsett vilken väg man väljer så kommer man att bli ifrågasatt. Gjorde man fel val? Gjorde man för mycket eller gjorde man för lite?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.