Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

Matwillys

Dyrt eller billigt på Willys?

Jag har nyligen anslutit mig till Willys+ för att få lite rabatt när jag handlar. Har sen jag anslöt mig handlat för 1940 kronor på Willys denna månad och fått 76 kr i rabatt.

Betyder detta att jag har fått väldigt bra erbjudanden eller är de ordinarie priserna höga? 

5 svar på ”Dyrt eller billigt på Willys?

 • Ja, man skulle väl hellre önska att alla fick del av låga priser – alltså skippa rabatter, kort, medlemsförmåner … och se till att alla alltid får bästa pris. Vore inte det en bättre "affärsidé!?!
  /M

  Svar
 • I Umeå gör Willys reklam för att de har stans billigaste matkasse, men frågan är ju eftersom de, precis som alla andra mataffärer, har kampanjerbjudanden varje vecka på olika varor. Frågan är hur de har räknat där. Ena veckan kan ju ex osten vara billig för att i nästa vara nästan tio kronor dyrare. Har man då plockat ihop en matkasse med erbjudanden , ja då är det klart att det blir billigare också.

  Svar
 • Jag tycker nog de ordinarie priserna på Willys är ganska bra, jämfört med Coop, Ica och framförallt Hemköp. Lidl och Netto är dock billigare på en del saker.

  Svar
 • Är väl snarare så att de gör minimal vinst på varje veckas Willys+ varor?

  Svar
 • Willy's har som mål att "erbjuda våra kunder Sveriges billigaste matkasse."
  Jag har föreslagit för dom att dom menar allvar med detta och vill få ut max av detta och en ordentlig dos goodwill så ska dom överväga att ge alla kunder lämpligt antal kassar (så som länder i andra länder) men det nobbades utan svar på varför det var en dålig idé.

  Jag tycker folk ska gå in och packa vagnen knökfull och spela dum vid kassan, "Oj, hur ska jag få med mig detta, har ni något jag kan bära varor jag tänker köpa i ?" Då blir svaret givetvis, "Ja, vi säljer både pappkassar och plastpåsar" och då svarar man, ehh..nej tack, då åker jag nog hem och tar med mig egna nästa gång.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.