Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

nyheter

Ebay säljer skype

Di skriver idag om att ebay säljer skype.

Ebay köpte skype 2005 av den svenska internetentreprenören Niklas Zennström för 18,4 miljarder kronor.

Tjänsten har idag 405 miljoner användare men lyckas inte generera några stora vinster. Inte så konstigt då programmet är gratis samt det är gratis att ringa till andra som också använder skype. Så för att generera intäkter måste en skype användare ringa med skype till ett vanligt telefonnr. Skype grundarna Niklas Zennström och Janus Friis har tidigare i år försökt köpa tillbaka skype för en betydligt mindre summa än vad de sålde det för. Men ebay nekade detta erbjudande. Men nu är en affär på gång.

Enligt The New York Times köps Skype av ett konsortium lett av internetentreprenören Marc Andreessen och hans riskkapitalbolag Andreessen Horowitz. Andreessen grundade nätbrowserbolaget Netscape i början av 1990-talet och sitter sedan ett år tillbaka också i Ebays styrelse.

Exakt hur stor köpeskillingen för Skype blir är okänt. Ebay har dock tidigare sagt att man vill ha minst 2 miljarder dollar, motsvarande 14,2 miljarder kronor, för ip-telefonitjänsten. Detta skulle i så fall innebära att Ebay har förlorat mångmiljardbelopp på Skypeaffären

Ett svar på ”Ebay säljer skype

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.