Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

el

Elförbrukning

Efter 11 av 12 månaders elförbrukning så ser det bra ut. En rejäl sänkning mot samma period förra året.

Januari till november 2017: 16431 kWh
Januari till november 2018: 13023 kWh

Samma hus, samma uppvärmning. Men mer LED-lampor, nya tätningslister och ett mer aktivt ”sparatänk”. Som ni ser har det verkligen gett utdelning!

Elförbrukning

Under nästa år kommer vi flytta till ett större hus med en annan uppvärmningsform som kommer kräva betydligt mer el. Så då kommer förbrukningen att se helt annorlunda ut. Första tiden kommer det inte finnas några värden att jämföra med, men om man dock kollar  på uppgifterna från förra ägaren så har vi mycket att jobba på. 
Det nya huset har också en stor kamin, så beroende på hur flitiga vi är på att använda den så kan elförbrukningen påverkas väldigt mycket. 

Det nya huset har även stora fönsterpartier så om det blir många soltimmar så kommer det bidra till ”gratis” uppvärmning. Så vi får hålla tummarna på en solig vår. 

Nu är det mindre än 3 månader till vi ska flytta, så nu har vi börjat med allt som ska ordnas. Flyttat/avslutat abonnemang, ställt oss i kö till förskolor osv.
Det är mycket att tänka på, men flytten känns överlag väldigt positiv. Då vi känner att vi gjort ett bra val både när det kommer till huset samt staden vi ska flytta till. Nu gäller det bara att ha tillräckligt med energi att orka med hus, familj, flytt och jobb. Men man får försöka få till en bra balans även om man känner att energin i vintermörkret inte alltid räcker till. Man får tänka framåt på hur skönt det kommer bli när vi är på plats och man börjar få ordning på alla bitar igen. 

Ett svar på ”Elförbrukning

  • Hej!
    Bra jobbat med förbrukningen.

    Kul med flytt, hoppas allt går bra och smidigt.

    Mvh PB?

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.