Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

Etrion

Etrion igår

Jag har en liten post i solenergibolaget Etrion. Igår föll aktien med -12,13 procent. Detta efter en rapport som lämnade en del att önska.

Men det fanns även positiva inslag. Som tex att Etrion mer än fördubblade sin elproduktion till 72.501 megawattimmar (35.407) under årets andra kvartal jämfört med samma period i fjol.

Men ändå så ser siffrorna dåliga ut. Det beror på lägre elpriser och valutaförluster.

Anläggningen i Chili presterar riktigt dåligt och det ser inte ut som någon ljusning där just nu. Detta på grund utav elpriserna och mindre efterfrågan från gruvindustrin i området.

Kollar man på anläggningen i Italien så är det politiska beslut som har sänkt resultatet. Italien har sänk den så kallade ”feed in” tariffen med 8 procent.

Dock så ser siffrorna för anläggningen i Japan betydligt bättre ut. Etrion meddelar också att de kommer att fokusera på den anläggningen närmaste tiden och inte i dagsläget expandera till nya länder.

Det tycker jag var ett bra beslut för det gäller att verkligen undersöka nya marknader noga innan man bygger något nytt. För det är så många faktorer som påverkar. Elpriser, valuta och regleringar.

Dock säger Etrions VD att han ser fram emot nästa kvartal för han tror bolaget är på väg ut ur stormen samt att man räknar med att börja ge aktieutdelningar under 2017.

Ett svar på ”Etrion igår

  • Tycker det är ett riktigt intressant bolag i en spännande bransch. Dock så är det ju tuffa tider där just nu i och med som du skriver de låga energipriserna. men de borde förr eller senare gå upp de med.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.