Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

facebook

Facebook

Facebook noterades den 18 maj och har fallit kraftigt sedan dess… Det var inte direkt oväntat med den skyhöga värderingen.

Det var flera anställda och chefer på Facebook som blev riktigt rika i samband med noteringen, och flera chefer har nu lämnat bolaget. Så det ser inte speciellt ljust ut för de som hoppas att aktien ska klättra upp.

38 dollar låg introduktionskursen på i maj i fredags stängde kursen på 20.04 dollar.

Totalt har sex toppchefer lämnat bolaget efter börsintroduktionen i maj och den 16 augusti går säljrestriktionerna ut för insiders och 271 miljoner aktier blir tillgängliga för köp. Sedan kommer ytterligare 243 miljoner aktier bli tillgängliga för marknaden i oktober eller november i år. Detta talar inte gott för aktiekursen.

2 svar på ”Facebook

  • Verkar som Glycorex på NGM äntligen får lite fart på kursen bl a på grund av förhoppningar om en kommande USA-marknad för Glycosorben!
    Har stigit hyfsat på sistone vilket uppskattas av många luttrade aktieägare!

    Svar
  • Håller med dig att Facebook är högt värderat ännu men jag tror att Facebook ändå har en ljus framtid. Vi sitter mer och mer framför datorn, alla yngre generationer som växer upp skaffar Facebook + att jag tror att det är för stort för att "något annat" ska komma och ta över användare eller så köper de bara upp företagen tex Instagram. Och sen är det sjuk beroendeframkallande. Håller du med om mina tankar ? Till vilken kurs ser du att Facebook är köpvärt ?

    /Aktiepär

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.