Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

Uncategorized

Fångad av askan

Jaha, då var man hemma i Sverige igen. 5 dagar försent och 3 missade jobbdagar.

Jag skulle ha tagit flyget hem i fredags men då möttes vi av beskedet att planet inte skulle gå och vi fick våran all inclusive vistelse förlängt ett dygn till lördag. Inga problem kände man då…
När lördagen kom och vi skulle få info, fick vi reda på att de fortfarande inte visste ngt så ytterligare en dag med sol och bad. Samma sak hände dagen efter, noll information.

Sen blev det måndag och fortfarande ingen info, nu började stämningen på hotellet bli ngt sämre. Sen måndag kväll fick vi info att vi skulle packa och ge oss iväg till flygplatsen på tisdagen.

Vi checkade in som vanligt, satt och väntade på planet som blev mer och mer försenat. De värsta var att man satt där i över 6h utan info och ngn öppen restaurang. Sedan ropade de ut att alla skulle få mat och vatten. Vi fick en flaska vatten och en liten påse chips var…

Sen blev klockan 01 på natten folk började bli upprörda då vi inte fick ngn info. Då bestämde de att vi skulle få tillbaka vårat incheckade bagage och gå ombord på en buss. Ca 40 minuter senare var vi på väg till ett hotell. Där fick vi en gratis natt samt frukost. Sedan var det dags för ytterligare info… de visste fortfarande ingenting. Då satt jag mig i en solig poolbar och avnjöt en kall öl.

Sedan 2h senare checkade vi ut och blev körda till flygplatsen på nytt. Så då blev det ytterligare en incheckning och ny köer. Tillslut kom vi ombord på planet. Då blev vi lovade att bli flygna till Arlanda. På skärmarna och biljetterna stod det att vi skulle flyga till Barcelona. Planet innan oss hade åkt dit och sedan buss vidare till Sverige. Så Arlanda kändes okey även om man egentligen skulle ha åkt till Landvetter.

Sen satt vi på planet, av en gammal upplaga med askfat på varje plats.. Ingen information, efter ca 20 minuter tog jag upp mobilen och kollade med folk i Sverige vad som händer. Då fick jag reda på att Arlanda skulle stänga kl 20. Vi skulle ha landat 21.30. Sen ytterligare ca 30 minuter senare lyfte vi men informationen att vi skulle till Arlanda. Inte en chans tänkte jag.

Sen flera timmar senare när vi var ovanför Danmark ropar kaptenen ut på dålig engelska att vi inte får landa på Arlanda. Information som han måste haft innan vi lyfte. Vidare informerade han att vi skulle landa i Oslo istället.

Vi landade mitt i natten i Oslo och där väntade bussar som tog oss till ett stängt Landvetter. Som tur var gick det att få tag på Taxi på morgonkvisten så nu är man hemma i Göteborg igen.

3 svar på ”Fångad av askan

 • Riktig mardröm det där. Har en vän som har tagit sig till Schweiz ifrån Paris och ska lifta till Köpenhamn under veckan för att därifrån förhoppningsvis kunna ta sig på ett tåg till Stockholm. En försmak av flygindustrins död, eller?

  Svar
 • Herregud vilken restur (resotur)…

  Kan tänka mig att "borta bra men hemma bäst" känns väldigt passande nu? 🙂

  Svar
 • hehe, ja borta bra men hemma bäst känns passande nu 😛

  Ja, många flygbolag får det nog tufft nu.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.