Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

reflektionertankar

Fastna inte i gamla spår

Det är lätt att fastna i gamla spår. Att man släpar sig till jobbet dag efter dag år efter år fast man avskyr det.

Varför fortsätter majoriteten av människorna med det? 

Varför kasta bort sina bästa år av sitt korta liv genom att spendera majoriteten av sin vakna tid på ett jobb man avskyr?

Tror det mesta handlar om trygghet, man är rädd för förändringar man är rädd för förändringen att inte få sin vanliga lön den 25:e.

Som vårt samhälle ser ut så uppmuntrar man inte direkt invånaren att byta inriktning men jag tror många människor hade mått mycket bättre om de tog chansen att byta inriktning eller starta eget. Men frågan är hur man ska göra steget för att våga satsa mindre? Så att fler människor vågar göra det som de vill göra.
Personligen är jag en av få som vågat bryta upp från jobb och satsa på helt nya saker. Visst det var ett stort steg för mig men jag ångrar inte mig det minsta.

För er som inte har följt min blogg så noga kan jag berätta att jag sa upp mig från min fastanställning som jag hade haft i ca 3 år. Samt jag och min sambo ville sänka våra utgifter/lån så vi sålde lägenheten i centrala Göteborg och köpte en villa med garage och tomt i en mindre ort och både lånet och utgifterna minskade.

Självklart är detta stora förändringar men vi mår bättre som människor. Mindre stress och mer frihet.

Jag kan personligen rekommendera folk som inte trivs med sitt jobb eller sin situation i livet att göra något åt det. Börja med att spara undan en buffert, börja skicka iväg ditt CV, testa och kanske hittar du rätt. Kanske hittar du något som du verkligen vill göra och som gör dig lyckligare.

Utvalda inlägg:

Hur blir man rik?
Lyssna på Warren Buffet
Bitcoin
Dyrt eller billigt på Willys? 
Ytterligare ett steg
Utveckling +85,62%
Hur mycket pengar behövs för att sluta jobba?

Ett svar på ”Fastna inte i gamla spår

  • Grymt bra att ni vågat ta dessa steg! Tror att det mesta skulle vara bättre om fler var lite mer modiga!

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.