För lång tid

Läste precis inlägget Planerar framtiden på bloggen Ekonomitankar.

Känner igen tankarna i det inlägget att det tar väldigt lång tid innan man kan leva på passiva inkomster.

Så här står det i inlägget:

”Det är lätt att säga att jag vill kunna leva på passiva inkomster, inte behöva jobba utan leva på utdelningar.

Men rent krasst, när kommer det inträffa, leker med excel och ser att det kommer hända ungefär samtidigt som jag kan gå i pension. Kul. Not. Då skulle jag ju ändå sluta jobba. Hur kan jag göra så detta inträffar tidigare?

Har själv också räknat på det och ser att det tar väldigt lång tid innan man kan leva på utdelningar om man nu inte vill leva ett extremt snålt liv. Vilket inte är ett alternativ för min del för jag vill njuta av livet.

Självklart är det ett aktivt val jag gör. Men mitt sparande ger mig i alla fall en trygghet om något oväntat skulle inträffa och jag tror man sover bättre med ett stort buffertsparande.

Vill du räkna på dina framtida utdelningar så rekommenderar jag detta inlägg av 4020.se

Nu är jag ganska så ung så min portfölj kommer jag kunna leva gott på som pensionär men visst hade det varit roligare att leva på utdelningar redan som 30-åring. Det rådet mina barn ska få av mig är att börja tidigt…men och andra sidan borde de få ett ganska så stort arv.

______________________

Onoff

+6% på en månad

Utdelningar hittills i år


Mina innehav i storleksordning

Bli rik fast man har låg lön?

Varför är det så viktigt med ett buffertsparande?

Populäraste ekonomibloggarna just nu

Ett svar på ”För lång tid

 • juli 17, 2011 kl. 10:51 e m
  Permalänk

  Har många gånger tänkt samma sak som er båda. Nu är jag visserligen också rätt ung (23) och har rätt goda möjligheter att säkert kunna gå ner till halvtid ganska tidigt om jag skulle vilja det.

  Däremot tänker man ofta att det gärna skulle få gå snabbare…

  Jag känner i alla fall så här: Hellre sätta av ett par tusenlappar varje månad (som jag ändå knappt märker av) och ha en ganska schysst passiv inkomst när man är 40, än att ha blåst allt på skit som jag inte hade någon glädje av.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.