Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

tankar

Fördelen med att ha ett buffertsparande

Jag gjorde min sista dag på mitt gamla jobb den sista januari och börjar mitt nya jobb på måndag.

Detta medför att jag inte får någon lön i februari. För vissa kan detta medföra stora problem om man inte har någon buffert. För egen del blir det en överföring från Hoistspar så löser det sig.

Nu är det väl lite skillnad för mig som har så låga kostnader men det är något jag själv har valt.

Jag har länge funderat på att köpa en LED tv men valt att behålla min LCD tv ett tag till. Jag har 0:- i bostadslån då jag bor i hyresrätt. Jag har inga krediter, jag köper när jag har pengar.

Jag skulle utan tvekan kunna överleva på 8000 tusen i månaden och fortfarande äta bra. Just mat och vin är något jag prioriterar före en Iphone och en LED tv.

På måndag börjar jag mitt nya jobb vilket kommer medföra ca 6000 kr mer i månaden. Har inte riktigt bestämt hur jag ska fördela de pengarna. Redan idag sparar jag ganska mycket. Jag sätter just nu in pengar i mitt buffertsparande varje månad, en summa på mitt IPS sparande, en del till mina kapitalförsäkringar samt en slant till nordnetdirekt.

Kanske blir det att öka sparande rakt av på ovanstående konton eller så får jag tänka om lite. Men det kommer inte gå till ökad konsumtion. Jag håller hellre nere kostnaderna nu för ev sämre tider längre fram alt för att kunna njuta längre fram.

Men det som driver mig att spara i dagsläget är att känna en trygghet samt frihet. Att inte vara orolig för att bli av med jobbet, för skulder som ska betalas. Samt möjligheten att boka en resa eller köpa mat, prylar och liknande när jag känner för det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.