Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

reflektionertankar

Förhållande och pengar

Jag antar att alla ni som lever eller har levt i ett parförhållande vet att pengar är viktigt att prata om men kanske inte det roligaste.

Nu när jag och min sambo har flyttat och det går ganska så mycket pengar på byggvaror mm så har vi bestämt oss för att alltid betala räkningarna tillsammans. Ett enkelt sätt så att båda får koll på ekonomin och att man kan diskutera det samtidigt. Ett enkelt tips på hur man får båda involverade i hushållsekonomin.

Vi har även blivit duktiga på att diskutera pengar, sparande, renoveringar och framtid tillsammans. Måste säga att det är väldigt skönt att prat om pengar har blivit så avslappnat och naturligt i vårt förhållande.

Tror att det är viktigt att båda har koll på hushållets totala inkomster, utgifter, sparande och investerande. Har båda det så slipper man med största sannolikhet krångel och bråk längre fram.

Utvalda inlägg:

Fastna inte i gamla spår
Hur blir man rik?
Lyssna på Warren Buffet
Bitcoin
Dyrt eller billigt på Willys? 
Ytterligare ett steg
Utveckling +85,62%
Hur mycket pengar behövs för att sluta jobba?

Ett svar på ”Förhållande och pengar

  • Jag och min sambo har klart olika nivå på våra inkomster, då hon är föräldraledig. Vi delar vår ekonomi fullt ut just nu. Vi för över all vår gemensamma inkomst till ett konto, tar ut 1500 kr var i månadspeng. Vi betalar våra räkningar, mat och bebisutgifter. Överskottet investerar vi. 1500 kr är lite att "leva" på men det går. 🙂 vi pratat ofta om ekonomi, och även om det bara är jag som investerar tycker vi båda att det är väldigt kul att spara. Vi lever på väldigt lite men lever bra med vår bebis, åker på resor etc.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.