Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

Google

Framgångssagan Google

Det senaste året har Google gått riktigt bra på börsen med en uppgång på nästan 60 procent. Under samma tidsperiod har Facebook rasat med drygt 20 procent.

Många har de senaste åren trott att Google skulle tappa mot ”nya” moderna Facebook. Visst, Google har misslyckats med sin satsning på sociala medier men de är ändå vinnaren. Sökmotorn känns som en betydligt bättre produkt än Facebooks produkter, där folk skriver om vad de äter och hur de klär sig.

Google satsar även mer och mer på företag vilket är väldigt lönsamt. Exempel på utbudet är ordbehandling, datalagring och Hangout som håller på att ersätta dyra videokonferenssystem. Det har det tex gjort på min arbetsplats.

Google är lite av en expert på att hela tiden lansera nya tjänster och produkter, vilket är nyckeln till deras framgång. Google är verkligen en framgångssaga. 2008 när bolaget var 10 år gammalt låg omsättningen på 151 miljarder kronor och i år väntas Google omsätta 411 miljarder kronor. Bolaget räknar med att omsätta hela 480 miljarder kronor nästa år.

Visst, Google har vuxit rejält men jag tror att de kommer fortsätta att växa ett tag till – dock inte i samma takt. Google är också duktiga på att bemöta sina konkurrenter. T.ex. när Apple lanserade Iphone var inte Google sena med att lansera operativsystemet Android som snabbt blev världens största operativsystem.

Google hänger verkligen med i utveckling och växer snabbt här kommer några viktiga händelser:

2005: Google Maps

2006: Google köper Youtube

2007: Android lanseras

2008: Webbläsaren Chrome

2010: Googles första mobil, Nexus One

2011: Google Wallet

__________________________________________
Bolagen flyttar hem
Semester
Okunskap
Investeringstankar
Min portfölj
Utveckling sedan årsskiftet
Lista över de populäraste ekonomibloggarna
Småbolag
+102,08%
Köpt bostadsrätt!
Utveckling förra året
Mål för 2013

Ett svar på ”Framgångssagan Google

  • Martin Engegren

    Annat gick det för altavista

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.