Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

gästinläggsparaklokt

Gästinlägg av sparaklokt.se

Hej på er,
Först och främst vill jag tacka Kampenmotindex för att jag får skriva ett blogginlägg på hans sida.
Vem är då jag och hur väcktes mitt intresse för finans och ekonomi?
Mitt intresse väcktes runt där vid 2000-2001. Ja ni som var med inom aktiemarknaden vet vad jag talar om :). Aktierna gick upp som en raket, tills bränslet tog slut. Jag var då 20 år gammal och hade börjat jobba på ett ICA Lager ute vid Årsta, Stockholm och tjänat en hacka. Vad gjorde jag med pengarna jag tjänade?
Jag satsade typ 75 000 kr på Ericsson och de vart värda typ 15000 kr där runt 2001 om jag inte minns helt fel. Där väcktes mitt intresse och jag lärde mig en väldigt lärofull läxa…
Jag kan väl säga att jag är en oberoende privatsparare, 32 år, far till en dotter (min bästa och dyrbaraste investering som har hög tillväxt och direktavkastning), innehar ett magisterexamen inom IT/Ekonomi. Genuint intresse för finans och ekonomi. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag att spara klokt. Vill inte sponsra bankernas VD:ar då de tjänar tillräckligt med pengar på ingenting anser jag. Målet är att kunna investera mina besparingar bra och enbart syssla med det och leva på det i framtiden. Jag vänder mig till privata sparare som är nybörjare och inte litar på sin personliga bankman (det bör ni inte göra heller) och till de som inte har intresset att gräva sig in i finans och ekonomi träsket. Jag försöker att skriva om de bästa produkterna som jag själv gillar/har och investerar i. Bland annat skriver jag om privatekonomi, PPM, fonder, aktier, kreditkort, sparkonto och olika portföljer som jag har hand. Just nu sköter jag min väns, brors, dotters, kusiners och min egen portfölj. Dessa redovisar jag på min blogg. Följ mig, så är du inte helt ute och cyklar med dina besparingar. Jag har fortfarande väldigt mycket att lära mig, men jag vet att jag kan mer än en medelsvensson inom området. Det jag har märkt inom finansbranschen är att många sysslar med ”följa John”, de följer bara varandra och faller en fond faller alla. Stiger en fond stiger alla. Det som skiljer dem åt är avgifterna på fonderna och där kan du tjäna lite mer på genom att hitta rätt fonder inom varje kategori.
Många människor har stenkoll på sina löner och hur mycket lön de ska få varje månad, men när de väl har fått lönen så bryr de sig inte om att investera pengarna på rätt sätt. Det dummaste du kan göra är att låta pengarna vara kvar på lönekontot, så mitt råd är att spara klokt. Fortsätt med att läsa Kampen mot index och kika gärna då och då på min sida www.sparaklokt.se
Tack för mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.