Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

annons

Gåvokort

Detta inlägg är i samarbete med Parnass

Visst är det underbart att ge bort en gåva till någon!
En gåva kan man ge till vem som helst – ens partner, föräldrar, syskon, vänner, kollegor eller till värden när man är bortbjuden på middag eller fest. Listan kan göras lång.

Till min fru är det enkelt, hon gillar det klassiska med smycken och blommor. Även till min närmsta familj är det rätt så enkelt, då jag är bra på att gissa vad dem skulle tycka om att få vid olika tillfällen.
Andra gånger är det inte lika lätt, då har det hänt att jag stått länge i butiken och funderat fram och tillbaka på vad jag ska köpa och ge bort. Det känslan tror jag att många kan känna igen sig i.

Som egenföretagare är det ibland ännu svårare att ge bort ”rätt present” till anställda eller till företagets kunder, då skulle jag säga att det är både lättare och smidigare att ge bort ett gåvokort. Då kan man själv välja vilken inriktning gåvokortet ska ha, och mottagen väljer sedan den gåva denna önskar. Väldigt mycket smidigare än att stå i en butik, kanske även med en tid att passa, och fundera fram och tillbaka.

De flesta gåvokorten levereras även i en fin förpackning, medan vissa levereras elektroniskt. Om du väljer ett fysiskt kort – se till att vara ute i god tid så att du hinner ge bort det i tid!
Om du i stället är mottagaren – kom ihåg att kolla hur lång giltighetstiden på din gåva är!

Ett av de företag som erbjuder dessa lite finare gåvokort är Parnass – parnass.se. De har ”paket” med olika inriktningar. Några få exempel är Leif Mannerström – ”Selected by Mannerström”, Ernst Kirchsteiger – produkter designade av Ernst eller varför inte det stora Joyful Giftcard – där mottagaren får välja mellan minst 50 stycken olika gåvor från bland andra Orrefors, Lord Nelson, Craft och många flera. En gåva med något för alla, med andra ord.
Jag vill även nämna att många, däribland jag själv, gillar att ge bort till välgörenhet och detta alternativ finns även självklart hos Parnass.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.