Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

reflektionertankartips

Handla aldrig hungrig eller trött

Något jag har blivit bättre på är att undvika att åka och handla mat när jag är trött eller hungrig. För jag vet med mig att när jag är hungrig eller trött när jag handlar så köper jag oftast fler onödiga och onyttiga varor.

Samt när man är trött eller hungrig så är det svårare att handla smart och prismedvetet vilket kan medföra onödiga extra hundralappar till matkontot. Pengar som man istället kunde ha valt att spara, placera eller göra något roligare för.

Genom att handla när man är mätt och utvilad kan man lättare handla smart och på det sättet spara ganska stora summor varje år som man kan lägga på andra saker.

Testa gärna att fika innan du åker och handlar nästa gång. Då kommer du med största sannolikhet göra bättre beslut vid butikshyllorna.

Ett svar på ”Handla aldrig hungrig eller trött

  • Helt rätt, man skall även ha med en färdig lista över sakerna som skall inhandlas.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.