Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

reflektioner

Hitta motivationen till att spara

Hur ska man hitta motivationen till att spara? Dels att komma igång med sparandet, samt för att hålla i sparandet, så att man inte tappar motivationen innan man når sitt mål.

För det första gäller det att veta vad det är som driver en framåt, vad som motiverar dig att spara. Är det pengar som är drivkraften, eller är det att ha mer fritid för att kunna leva som du vill?

För vissa kanske sparandet är enda chansen att lyckats få ihop till kontantinsatsen till sin första bostad, medan det för andra kanske det är för att trygga sin pension.

Oavsett vilket ditt mål är så gäller det att ha en tydlig målbild och när det börjar ta emot att spara så gäller det att tänka efter och fokusera på varför man sparar.

Ett svar på ”Hitta motivationen till att spara

  • Hej Kampen mot index!

    Tack för trevliga inlägg, alltid skoj att stöta på bloggkollegor.

    För mig fungerar det att som du säger sätta upp mål, både kortsiktiga och långsiktiga. Sedan är det superviktigt att FÖLJA UPP med jämna mellanrum (var 3e månad för mig). Jag gjorde en drömplan för 2016 du kan läsa mer om här: http://riktliv.se/dromplan-2016/ kanske ger det lite inspiration 🙂

    /Tobias

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.