Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

elreflektioner

Högre elförbrukning under oktober

Elförbrukning

Elförbrukningen under oktober slutade på 1404 kWh. Förbrukningen steg lite de sista dagarna under månaden på grund utav minusgrader nattetid.

Vilket medförde att förbrukningen var cirka 7,6% högre i oktober i år jämfört med förra året.

Men den totala förbrukningen från januari till oktober ligger 7% lägre i år än förra året så det känns bra.

Vi har inte gjort några större skillnader utan bytt några lampor mot LED, satt nya tätningslister vid ytterdörrarna och blivit bättre på att stänga av utrustning och släcka lampor när vi inte är hemma.

Som jämförelse om ni vill jämföra mot er elförbrukning så bor vi i en villa med luft/vatten som uppvärmning. Vi bor 4 personer i hushållet, 2 vuxna och 2 barn.

Så troligen kommer förbrukningen bli lägre i år vilket är bra både för miljön samt plånboken.

Nya huset

Nästa år flyttar vi till ett annat hus där förbrukningen är betydligt högre än vårt nuvarande. Så då kommer det finnas stora möjligheter att spara ganska mycket pengar om man lyckas sänka den.

Vårt nya hus som vi köpt har kamin, luftvärmepump samt direktverkande el. Så beroende på vilken värmekälla man använder mest så kan det slå rätt mycket på förbrukningen.

De som bor i huset nu har två tonårstjejer vilket troligen medför mer och längre duschar. Så där kommer det säkert bli lite mindre vattenanvändning och uppvärmning eftersom vi har 2 småbarn.

Jag har även funderingar på att sätta upp solceller på det huset för att minska månadskostnaden. Räknar man på det så bör det ta cirka 12 år för att spara in kostnaderna för solcellerna vilket jag tycker låter riktigt bra.

Ett svar på ”Högre elförbrukning under oktober

  • Hej!
    Solceller är något jag också skulle vilja fixa men problemet är att pengarna för att ordna det inte finns. Det är synd för vi vet ju att det lönar sig i längden.

    Lycka till och har ni pengarna så ska ni såklart fixa solceller.

    Mvh PB?

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.