Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

aktieutdelningportföljrapportreflektionerutdelningarutdelningsaktier

Hur gick min kamp under 2019?

Dags att summera 2019 och blicka framåt mot 2020.

Börsåret 2019 har varit riktigt trevligt för oss sparare och min portföljutveckling hamnade på +62,09 % för helåret 2019.

Vilket var cirka 20% över index, så jag är helt klart nöjd med det! Nu till den stora frågan – kommer det gå lika bra 2020? Hade jag haft facit på det så hade jag varit ekonomiskt oberoende. Men jag gissar på att 2020 inte kommer bli ett lika bra börsår som 2019. Dels är börsen på väldigt höga nivåer och man vet aldrig vad som kommer ske i världen (läs USA och Iran).

Aktieutdelningar

Även på utdelningssidan gick det bra under året. Mina utdelningar ökade med 57% mot året innan.

Riktigt bra ökning, delvis på grund av minskat innehav i låg eller ingen avkastning till förmån till aktier med högre avkastning. Samt tagit in en del månadsutdelare som verkligen har fått fart på snöbollen!

Ovan ser ni en graf över ackumulerade utdelningar, den börjar bli brant nu!

I grafen ovan ser ni hur utdelningarna såg ut per månad under 2018 och 2019. Man ser tydligt att jag tog in månadsutdelare under februari eftersom från mars och framåt så är lägstanivån högre.

Hur kommer det gå under 2020 ?

Jag tror att portföljvärdet kommer stiga under året om vi inte ser en väldigt stor krasch. Jag ska försöka höja månadsinsättningarna något mot 2019. När det gäller utdelningarna så är jag väldigt offensiv och säger minst 50% ökning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.