Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

nyhetersaabtankar

Ingen lön!

De senaste dagarna har man kunnat läsa snyfthistorier från Saabarbetare som inte fått lön denna månad och helt plötsligt rasar hela tillvaron…

I vissa fall kan man läsa att någon har arbetat heltid på Saab i 15 år eller mer och inte har råd att betala sina räkningar…

När jag läser detta så tänker jag att denna person har haft 15 år på sig att bygga upp ett sparande. Jag har svårt att ha medlidande med friska personer som har haft en eller flera heltidslöner under en sådan lång tid. Har man inte lagt undan pengar utan levt över sina tillgångar tycker jag att man får skylla sig själv.

Däremot personer som är sjuka, arbetslösa eller liknande som har svårt att bygga upp ett sparande kan jag ha medlidande med. Så här kommer en uppmaning till alla om i dagsläget har ett fastjobb. Spara pengar! Försök bygga upp någon mer inkomstkälla om det är möjligt för man vet inte vad framtiden för med sig.

Liknande inlägg:

Varför är det så viktigt med ett buffertsparande?

______________________

Utdelningar hittills i år

Bli rik fast man har låg lön?

Den nya överklassen

Så här ser min portfölj ut just nu

Varför är det så viktigt med ett buffertsparande?

Cashflow 101

Populäraste ekonomibloggarna just nu

3 svar på ”Ingen lön!

 • Jag betalar skatt, ett av de högsta skattetrycket i hela världen. Därför ska staten stå för trygghet, de tar de pengar jag i annat fall skulle behöva lägga undan. Så enkelt är det.

  Svar
 • Håller med. Vuxna människor ska känna ansvar och själva spara. Man kan inte lita på att staten ska ställa upp.

  Om man vill ha säkerhet så får man själv spara eller skaffa inkomstförsäkringar

  Svar
 • David du betalar skatt så för skola, sjukvård, vägar mm. Inte för att staten ska betala pengar till dig om det företaget man jobbar på går i konkurs. Då får man helt enkelt söka nytt jobb och leva på sina besparingar under tiden.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.