Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

Investeringsstrategi

Investeringsstrategi

Jag tycker det är viktigt att ha en investeringsstrategi och det är minst lika viktigt att följa den, speciellt när det stormar. Men jag ändrar även på min investeringsstrategi löpande.
Det kan vara att någon yttre omständighet som har ändrats eller jag har märkt att något inte fungerar optimalt eller att jag har lärt mig något nytt.

Min aktieportfölj är indelad i tre delar.

En del av min aktieportfölj är långsiktigt. Den delen består utav stabila bolag med hög direktavkastning. Denna del ökar varje månad. På detta sätt får jag en passiv inkomst.

Den andra delen av min portfölj fungerar som ”swingportfölj” dvs jag handlar på korta trender. Det kan vara allt från 1 dag till någon månad.

Den tredje delen är förhoppningsbolag/snabbväxande småbolag. Denna del är betydligt mer riskfylld än de andra två delarna.

Sen har jag även ett buffertsparande för oväntade utgifter så att jag inte behöver röra min portfölj om tex jag behöver lämna in bilen på en dyrare reparation.

Min investeringsstrategi är väldigt föränderlig för ju mer jag lär mig antingen av ny information eller av mina misstag så uppdaterar jag min investeringsstrategi.

Något som är väldigt viktigt är att lära sig av sina misstag. Genom att lära sig av sina misstag så har man större chans att minska sina förluster och förhoppningsvis göra bättre och bättre affärer.

Tänk på vad Warren Buffett säger:

”Följ följande två regler: regel nr 1 är att aldrig förlora pengar, regel nr 2 är att aldrig glömma regel nr 1.”

______________________

20 aktieutdelningar i år

Förluster

Aktuell fördelning i portföljen

En lista över ekonomibloggar

Det är spännande tider nu

Mackmyra – jag håller mig till flaskan

Köpt mina första onoterade aktier

Bli rik fast man har låg lön?

Varför är det så viktigt med ett buffertsparande?

Populäraste ekonomibloggarna just nu

Ett svar på ”Investeringsstrategi

  • Jag tycker också att det är viktigt att ha en utarbetad grundstrategi som man känner sig trygg med. Samtidigt som jag instämmer i att man allt eftersom kan göra justeringar för att optimera sina investeringar.

    Hur ser fördelningen mellan dina fyra delar (buffert, långa portföljen, förhoppningsbolagen och swingdelen)ut?

    Själv har jag valt att ha en Defensiv och en Offensiv portfölj. I den defensiva ryms bankkonton, hedgefonder, obligationer och räntepapper medan den andra består av aktier, fonder och certifikat med högre risk. I dagsläget har jag ca 60% i den defensiva och 40% i offensiva. Tanken är att överskottet från den förstnämnda kategorin och utdelningarna från aktierna ska kunna ge ett kassaflöde som får balansen att röra sig mot 50-50.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.