Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

Investeringsstrategi

Investeringsstrategi

Det är viktigt att ha en investeringsstrategi och minst lika viktigt att följa den.

Själv så är jag alldeles för dålig att följa de regler som jag själv har satt upp. Hade jag varit mer disciplinerad så hade jag även presterat bättre.

En sak som jag måste försöka följa bättre är att inte sälja ett innehav på grund av en dåligt nyhet om det inte är en nyhet av sådant slag som helt ändrar framtidsutsikterna för ett bolag.

Jag har alldeles för många gånger sålt ett innehav på grund av en dålig nyhet och sedan köpt tillbaka bolaget en tid senare. Detta genererar avgifter, skatter och man kanske till och med köper tillbaka bolaget dyrare. Så detta måste jag verkligen bli bättre på att följa.

En annan sak som jag inte alltid följer är att alltid ha likvida medel så man inte missar ett köptillfälle. Just nu ser värderingen attraktiv ut för många bolag men det finns fortfarande många orosmoln…

Men jag försöker i alla fall att lära mig av mina misstag så man inte gör om dem igen.

Genom att man lär sig av sina misstag så har man större chans att minska sina förluster och förhoppningsvis göra bättre och bättre affärer.

Tänk på vad Warren Buffett säger:

”Följ följande två regler: regel nr 1 är att aldrig förlora pengar, regel nr 2 är att aldrig glömma regel nr 1.”

Jag tycker det är viktigt att man försöker formulera och skriva ner sin investeringsstrategi sen hela tiden göra sitt bästa för att följa den samt ändra delar av den med tiden som dina kunskaper ökar.

Men man behöver inte börja från början och göra om alla misstag som andra har gjort. Man kan ge sig själv ett försprång genom att studera andra så man inte göra om alla misstag.

Något som kan vara väldigt användbart är att snegla på de stora framgångsrika investerarna och försöka plocka de delarna som funkar och passar in på dig.

Jag kommer under hösten publicera inlägg där jag berättar lite om olika framgångsrika investerare samt deras regler.

______________________

Mina innehav

Utveckling i mitt IPS sparande

Förlora inte mer än vad du har råd med

Omöjligt att handla

13 utdelningar hittills i år

Bli rik fast man har låg lön?

Varför är det så viktigt med ett buffertsparande?

Populäraste ekonomibloggarna just nu

Ett svar på ”Investeringsstrategi

  • Håller med, gäller att hålla sig till sin strategi och ännu viktigare att hela tiden gå tillbaka till denna när det stormar som mest.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.