Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

Investeringsstrategi

Investeringsstrategi

I tider av turbulens på finansmarknaderna gäller det att ha en och hålla fast vid sin egen investeringsstrategi.

Något framgångsrika investerare har gemensamt är att de alla har haft egna investeringsstrategier och hållit fast vid dem för att inte handla orationellt vid t.ex. börsfall eller att inte frestas att göra allt för riskfyllda affärer. 

Men mycket handlar om att tänka och handla rationellt och genomtänkt. Samt att hålla fast vid sin strategi även om det är mycket ”brus” runt omkring.

Personligen har jag troligen för mycket rastlöshet i min personlighet för att lyckas fullt ut i detta. Jag är lite för impulsiv och alldeles för otålig för mitt eget bästa när det gäller investerande.

Jag kollade på ett gammal inlägg som jag har skrivit om investeringsstrategi. Det inlägget skrev jag 2011. Kan säga att mina tankar då var bra, dock ser min strategi och portfölj helt annorlunda ut i dagsläget.

Men det är fler faktorer som påverkar. Då menar jag inte bara börsfall, tålamod mm. Utan fler externa faktorer. I mitt fall har det bland annat varit, byte av jobb, flyttat till en annan stad, gift mig och skaffat barn.

Förutom de punkterna ovan har jag och min fru även hunnit med att köpa ett hus. Allt detta har inträffat efter jag skrev det förra inlägget.

Så det kanske inte är så konstigt att situationen ser annorlunda ut nu.

Hur ser det ut för dig? Har du en investeringsstrategi som du följer? Kommentera gärna!

Ett svar på ”Investeringsstrategi

  • Jag känner igen mig i det här. Jag misstänker att jag,precis som du, kommer att titta tillbaka om några år och tänka, va fan hände med min strategi? Just nu följer jag den stenhårt men som gammal pokerspelare så vet jag hur det är med mitt tålamod, det kan vara lite sådär. Jag har inte läst ditt gamla inlägg om din strategi från 2011 men jag ska göra det nu och kolla hur du förändrat 🙂

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.