Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

aktierCastellumInvesteringstankarKaro BioKlövernpooliatankarTribonaTrygga Hem

Investeringstankar

Den senaste tidens svängiga börs har fått mig att tänka igenom min placeringsstrategi. Jag känner att det är omöjligt att ha samma strategi hela tiden utan man måste hela tiden utveckla sin strategi samt ändra den efter marknadens svängningar. Men sen kan man självklart ha satt upp regler hur man ska agera om börsen faller med 25%.

Jag har en del ”kryddor” i portföljen just nu. Tex Poolia (där VD precis blev sparkad, riktig bra), Trygga hem (som blir uppköpt nu) samt Karo bio som kommer med intressanta nyheter ofta nu.

Poolia är lite av ett turn around case. Det kommer förhoppningsvis ske en uppvärdering av bolaget inom kort nu när deras inkompetenta VD försvinner.

Ett annat bolag som har tappat mycket på sistone är SSAB som jag nyligen tog in i portföljen.  Sitter och klurar på om jag ska öka i dessa nivåer eller om bolaget ska ner ytterligare?

Jag har även på senare tid börjat bygga upp min utdelningsportfölj på nytt efter lägenhetsköpet i början av året. Här är stommen fastighetsaktier. Castellum, Klövern och Tribona.

Jag sparar pengar varje månad men det betyder inte att jag köper aktier vid varje månadsskifte utan jag försöker hitta bra tillfällen att öka i mina nuvarande innehav samt letar ständigt efter nya intressanta case.

Men jag har inga problem att göra stora förändringar i portföljen. Dvs jag ”gifter” mig inte med mina aktier. Skulle det komma ut dåliga nyheter om en bransch eller aktie så har jag inga problem att sälja och leta upp nya investeringar. Detta gäller även om man har ett innehav som har stigit mer än motiverat så kan jag ta vinsten och leta upp ett undervärderat bolag.

__________________________________________
Min portfölj
Utveckling sedan årsskiftet
Lista över de populäraste ekonomibloggarna
Strategi
Småbolag
+102,08%
Bytt bank

Köpt bostadsrätt!
Bostadsbubbla?
Viktiga datum 2013
Utveckling förra året
Mål för 2013

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.