Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

annons

Jämföra lån

Artikeln är i samarbete med lånasmart.com

Det finns en hel uppsjö av olika typer av lån samt långivare. För att veta vilken typ av lån som passar dig bäst så rekommenderar jag att du använder en jämförelsesida. Det finns jämförelsesidor både för lån, försäkringar, el samt andra produkter – varför betala för mycket?

En populär och smart tjänst där du kan jämföra lån är https://www.lånasmart.com/

På sidan kan du filtrera lån efter belopp samt återbetalningstid. Innan du tecknar ett nytt lån ska du läsa igenom villkoren och räkna på vad totalsumman blir. Det är inte bara räntan som avgör, utan även avgifterna — t.ex. uppläggningsavgifter och fakturaavgifter. Vissa avgifter kan man undvika genom att välja att betala lånet med autogiro.

Exempel på långivare som finns på sidan är snabbfinans, credway samt Risicum.

Jag kollade själv igenom sidan och såg att den effektiva räntan skiljer sig väldigt mycket hos de olika aktörerna. Om du inte vet vad effektiv ränta är så rekommenderar jag att du söker på den frasen på Google.

Förutom konsumentlån så finns även möjligheten att jämföra företagslån på sidan.

Även på sidan med företagslån kan man filtrera mellan de olika låneaktörerna. Generellt så verkar det vara ganska kort återbetalningstid på lånen, så gör en kalkyl över att du klarar av det. Men för att lösa ett tillfälligt kapitalbehov som vid en förskottsbetalning så fungerar det bra. Företagslånen erbjuder betydligt större lånebelopp än vad privatlånen gör. Många av lånen som du hittar på sidan erbjuder lån utan säkerhet. Det kan vara bra i vissa fall men observera att räntan blir högre på den typen av lån. En stor fördel är flexibiliteten samt att det oftare går att få lånet beviljat snabbt till skillnad mot storbankerna.

Är man i behov av pengar till företaget men inte vill ta ett företagslån så finns det några andra alternativ. Exempel på dessa är: egen insättning i bolaget, lån från aktieägare, P2P-lån, affärsänglar eller fråga om en förskottsbetalning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.