Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

Jays

Jays


Jays rusade igår med +8,45%. Jays är ett spännande bolag som är noterat på First North. Jag har funderat till och från på att ta in Jays i min portfölj.

Jays utvecklar och säljer hörlurar för bärbara musikenheter (tex mobiler som Android och Iphone). Med små resurser har Jays lyckats etablera ett starkt varumärke på marknaden. För det senaste räkenskapsåret ökade Jays försäljning med +297%.

Jays produktportfölj är bred och innehåller flerfaldiga testvinnare och Jays har även världens minsta in-ear lur (en hörlur som sätts in i själva öroningången).

Jays
har också via ett samarbete med Apple tagit fram skräddarsydda lurar för tex iPads och Iphones.

Jays internationella expansion har med allvar tagit fart och man har hyllplats på kända kedjor som tex Virgin Megastores och Walmart.

Jays är ett snabbväxande företag i en snabbväxande bransch. Så bolaget har stor chans att expandera ytterligare den närmaste tiden. Men det sker snabba svängningar i branschen så det kan vara smart att vara observant och vara beredd att sälja aktien om man ser att vinsten uteblir och tillväxten avmattas.

______________________

Nästan omöjligt att bli rik på arbete

Summering av 2011

Investeringsstrategi

20 aktieutdelningar i år

Förluster

Aktuell fördelning i portföljen

En lista över ekonomibloggar

Det är spännande tider nu

Mackmyra – jag håller mig till flaskan

Köpt mina första onoterade aktier

Bli rik fast man har låg lön?

Varför är det så viktigt med ett buffertsparande?

Ett svar på ”Jays

  • Småbolag kan vara extremt svåra att sälja, speciellt under nedgångsperioder på börsen. Och det är oftast då du som innehavare vill sälja, men det finns inga köpare. Köpsidan är tom helt enkelt.

    Men det är klart, det finns alltid möjlighet att skänka bort aktierna till någon bekant och därmed få en reaförlust som kan användas vid deklarationsdags.

    Det är något att ta med i beräkningen när du köper aktien, dvs att du är "the last fool"

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.