Kampenmotindex – Ekonomiblogg

Ekonomiblogg om aktier, utdelningar och företagande

reflektionertankar

Jobbat mycket

Senaste veckorna har det blivit väldigt många timmars jobb för min del. Övertid mer eller mindre varje dag och inplanerade resor med jobbet. Slitsamt men ur ett ekonomiskt perspektiv är det lönsamt.

Men det gäller att hitta en balans så att det inte blir för mycket jobb. Det finns ju fler saker i livet. Men som det ser ut nu så kommer denna intensiva jobbperiod hålla i sig under februari men sedan hoppas jag att man i alla fall kan minska arbetet till cirka 50 timmar i veckan. För man måste hinna med att ”leva” och må bra också.

Något som är väldigt skönt är att det börjar sakta men säkert bli ljusare ute, det bidrar verkligen till ökad energi. Sen när våren äntligen anländer så kommer jag må ännu bättre när man kan slappna av och fixa ute i trädgården. Det blir lite som terapi och avslappning för mig. När jag är ute och fixar så kan jag slappa av och släppa mina tankar på jobb.

Men jag antar att tuffa perioder med mycket jobb inträffar för de flesta då och då. Det gäller bara att försöka slappna av vid de tillfällena man har en stund över. Men jag har i alla fall förmånen att ha ett roligt och utvecklande jobb. Hade jag inte haft det så hade jag inte klarat av att jobba så mycket som jag gör.

Denna arbetsmängd som jag nu har bidrar till att jag inte riktigt hinner eller orkar att vara lika aktiv som jag brukar på börsen. Men det passar min nuvarande investeringsstrategi ganska bra. Tidigare gjorde jag betydligt fler affärer medan jag nu fokuserar mer på utdelningar och direktavkastning. Som jag tidigare har skrivit så satsar jag på att i år dubbla mina utdelningar i kronor räknat mot förra året.

Detta känner jag är realistiskt eftersom jag stuvar om lite i portföljen till stabilare bolag som redan idag delar ut till sina ägare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.